خانه / تاپ خبر / نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی: هزینه آگاهی‌بخشی به جوانان، بسیار کمتر از هزینه مقابله با فتنه‌هاست

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی: هزینه آگاهی‌بخشی به جوانان، بسیار کمتر از هزینه مقابله با فتنه‌هاست

نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی با تأکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری در آگاهی‌بخشی به جامعه فرمودند: بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و بحران‌های سیاسی را می‌توان پیش از وقوع، با آموزش، تبیین واقعیت‌های تاریخی و افزایش قدرت تحلیل نوجوانان و جوانان پیشگیری کرد.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدعلیرضا عبادی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، صبح امروز (۲۷ مهرماه) در دیدار با دست‌اندرکاران ستاد بزرگداشت یوم‌الله ۱۳ آبان، با تأکید بر ضرورت ارتقای آگاهی عمومی اظهار کردند: بسیاری از مشکلات امروز جامعه، ریشه در ناآگاهی و کوتاهی در انجام وظایف دارد و اگر هزینه مقابله با فتنه‌ها و آسیب‌های اجتماعی صرف آگاهی‌بخشی به مردم شود، می‌توان از بروز بخش قابل‌توجهی از این مشکلات جلوگیری کرد.

امام جمعه بیرجند با اشاره به سابقه سلطه استعمار بر ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، فرمودند: در آن دوران، بخش‌های مختلف کشور، از انتخاب‌ها و انتصاب‌ها تا سرمایه‌ها و مصارف، تحت تأثیر نفوذ بیگانگان قرار داشت و فضای ترس و اختناق به‌گونه‌ای بود که مردم جرئت اعتراض و بیان آزادانه دیدگاه‌های خود را نداشتند.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به عملکرد حکومت پهلوی و دستگاه‌های امنیتی و سرکوبگر آن دوران افزودند: قدرت‌های استعماری در پی تسلط بر منابع و سرنوشت ملت‌ها بودند و استقلال و آزادی مردم برای آنان اهمیتی نداشت.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی با اشاره به تصویب قانون کاپیتولاسیون در دوران پهلوی، خاطرنشان کردند: بر اساس این قانون، مستشاران خارجی از مصونیت قضایی برخوردار می‌شدند و این مسئله نشان‌دهنده میزان نفوذ بیگانگان در کشور و نادیده گرفتن عزت و استقلال ملت ایران بود.

ایشان ادامه دادند: انقلاب اسلامی با حضور مردم و رهبری امام خمینی(ره)، شرایط کشور را به‌طور اساسی تغییر داد و مردم که پیش از آن نقش مؤثری در تعیین سرنوشت خود نداشتند، به صاحبان اصلی کشور تبدیل شدند.

امام جمعه بیرجند با تأکید بر اینکه مردم‌سالاری دینی بر مبانی اسلامی و فقهی استوار است، تصریح کردند: در نظام اسلامی، مردم صاحبان کشور هستند و مسئولانی که در جایگاه‌های مختلف قرار می‌گیرند، باید خود را خدمتگزار مردم بدانند؛ چراکه خدمت به مردم صرفاً یک عنوان تشریفاتی نیست، بلکه مسئولیتی قانونی و شرعی است.

ایشان تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی را نیازمند انتخاب آگاهانه مسئولان دانسته و افزودند: اگرچه انتخاب دولت‌ها و مسئولان بر اساس سازوکارهای قانونی و با رأی مردم انجام می‌شود، کیفیت انتخاب و میزان شناخت مردم از توانمندی، تعهد و عملکرد نامزدها اهمیت اساسی دارد.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی با انتقاد از بی‌توجهی احتمالی به تحقیق و مشورت در انتخاب مسئولان اظهار کردند: افراد برای تصمیم‌های مهم زندگی، از مسائل تخصصی گرفته تا امور مربوط به خانه و خانواده، با کارشناسان مشورت می‌کنند؛ اما گاهی برای انتخاب کسانی که قرار است درباره آزادی، استقلال، دین، دنیای مردم و آینده کشور تصمیم بگیرند، بدون تحقیق و شناخت کافی رأی می‌دهند.

ایشان تأکید کردند: فاصله میان وضعیت موجود و آرمان‌های انقلاب اسلامی تا حد زیادی به عملکرد خود جامعه بازمی‌گردد و هرچه مردم از ظرفیت‌های قانونی خود آگاهانه‌تر استفاده کنند، مسیر تحقق این آرمان‌ها هموارتر خواهد شد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی برای افزایش شناخت نوجوانان و جوانان از مسائل کشور گفتند: باید برای آگاهی‌بخشی به نسل جدید برنامه مشخصی وجود داشته باشد و وظایف مجلس شورای اسلامی، دولت، سازمان برنامه و بودجه و سایر نهادها در این زمینه به‌روشنی تعیین شود.

ایشان ادامه دادند: آگاهی‌بخشی نباید تنها به اقدامات مقطعی و واکنشی محدود بماند، بلکه لازم است برنامه‌ای منسجم و مستمر برای ارتقای شناخت مردم از مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و تاریخی کشور تدوین شود تا نوجوانان و جوانان بتوانند رویدادهای پیرامون خود را به‌درستی تحلیل کنند و تحت تأثیر تبلیغات گمراه‌کننده قرار نگیرند.

امام جمعه بیرجند با اشاره به سابقه استعمار و مداخلات قدرت‌های خارجی در کشورهای مختلف اظهار کردند: با وجود تجربه‌های تاریخی ملت‌ها از سلطه‌جویی قدرت‌های استعماری، هنوز برخی افراد اهداف واقعی آنان را به‌درستی نمی‌شناسند و تصور می‌کنند این قدرت‌ها برای کمک به ملت‌ها وارد میدان می‌شوند؛ در حالی که هدف اصلی آنان تأمین منافع خود و تسلط بر منابع و سرنوشت دیگر کشورهاست.

ایشان خاطرنشان کردند: هنگامی که شناخت کافی از ماهیت دشمن و شیوه‌های نفوذ آن وجود نداشته باشد، زمینه برای فریب افکار عمومی، ایجاد اختلاف و شکل‌گیری فتنه فراهم می‌شود؛ ازاین‌رو، باید پیش از بروز بحران‌ها برای افزایش آگاهی جامعه سرمایه‌گذاری کرد.

امام جمعه بیرجند با بیان اینکه ارتقای آگاهی عمومی مسئولیت یک نهاد خاص نیست، فرمودند: مجلس شورای اسلامی، دولت، سازمان برنامه و بودجه، معلمان، استادان دانشگاه، روحانیون و مجموعه‌های فرهنگی و آموزشی باید در این زمینه احساس مسئولیت کنند و برای افزایش بینش و شناخت جامعه، به‌ویژه نسل نوجوان و جوان، برنامه داشته باشند.

ایشان با اشاره به نقش خانواده‌ها در تربیت فکری و معرفتی نسل جدید افزودند: در روایات اسلامی نیز بر مسئولیت پدران و سرپرستان در قبال فرزندان تأکید شده است؛ زیرا اگر نیازهای فکری و معرفتی جوانان به‌درستی تأمین نشود، زمینه تأثیرپذیری آنان از تبلیغات گمراه‌کننده و گرفتار شدن در آسیب‌های مختلف افزایش می‌یابد.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی با تأکید بر ضرورت پیشگیری از بحران‌ها از طریق آموزش و تبیین به‌موقع تصریح کردند: نباید پس از وقوع فتنه‌ها به فکر آگاهی‌بخشی بیفتیم؛ اگر برای آگاهی مردم هزینه و برنامه‌ریزی نکنیم، ناچار باید هزینه‌های بیشتری برای مقابله با پیامدهای ناآگاهی، آسیب‌های اجتماعی و بحران‌های سیاسی بپردازیم.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به تجربه‌های پس از حوادث سال ۱۴۰۱ و ضرورت تبیین واقعیت‌های تاریخی برای جوانان، به خاطره‌ای از حضور دانشجویان خراسان جنوبی در اردوی راهیان نور اشاره کرده و فرمودند: در یکی از این برنامه‌ها، پس از پایان روایتگری درباره وقایع تاریخی و دفاع مقدس، جوانی با ناراحتی از راوی پرسیده بود که چرا این واقعیت‌ها پیش‌تر برای آنان بیان نشده است تا دشمن نتواند از ناآگاهی جوانان سوءاستفاده کند.

ایشان این اتفاق را نشانه‌ای از ضرورت توجه جدی‌تر به نیازهای معرفتی نسل جدید دانسته و افزودند: جوانان باید اطلاعات دقیق، مستند و قابل‌فهمی درباره تاریخ کشور، انقلاب اسلامی و شیوه‌های سلطه‌جویی قدرت‌های استعماری دریافت کنند؛ چراکه آشنایی با واقعیت‌ها، قدرت تشخیص و تحلیل آنان را افزایش می‌دهد و زمینه فریب و سوءاستفاده را کاهش می‌دهد.

امام جمعه بیرجند همچنین بر مسئولیت افراد آگاه در قبال جامعه تأکید کردند و گفتند: کسانی که از مسائل و واقعیت‌ها اطلاع دارند، باید دانش خود را در اختیار دیگران قرار دهند؛ زیرا نمی‌توان انتظار داشت نوجوانان و افرادی که به اطلاعات کافی دسترسی ندارند، بدون آموزش و تبیین، در برابر جریان‌های پیچیده تبلیغاتی و سیاسی مقاومت کنند.

امام جمعه بیرجند با اشاره به اهمیت برگزاری برنامه‌های بزرگداشت یوم‌الله ۱۳ آبان خاطرنشان کردند: این مناسبت‌ها باید فرصتی برای افزایش شناخت مردم، به‌ویژه نوجوانان و جوانان، از تاریخ مبارزه با استکبار جهانی و آشنایی با شیوه‌های سلطه‌طلبی قدرت‌های خارجی باشد.

ایشان ادامه دادند: برنامه‌های بزرگداشت این مناسبت نباید به بیان شعارها محدود شود، بلکه باید به ارتقای بینش عمومی و تقویت قدرت تحلیل جامعه کمک کند.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی استقلال، آزادی و حفظ ارزش‌های دینی را از مهم‌ترین سرمایه‌های ملت ایران دانسته و تأکید کردند: نباید منافع کوتاه‌مدت و مسائل اقتصادی، اهمیت استقلال و عزت کشور را تحت‌الشعاع قرار دهد؛ چراکه در صورت تسلط بیگانگان، منابع و دارایی‌های ملت نیز در معرض تهدید قرار می‌گیرد و امکان تصمیم‌گیری مستقل برای کشور محدود خواهد شد.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی در پایان با اشاره به آثار فراتر از مرزهای ملیِ آگاهی‌بخشی و بیداری ملت‌ها، از دست‌اندرکاران بزرگداشت یوم‌الله ۱۳ آبان خواستند با برنامه‌ریزی دقیق، اتخاذ تصمیم‌های جدی و گسترش فعالیت‌های تبیینی، زمینه ارتقای آگاهی عمومی را فراهم کنند.

ایشان تأکید کردند: مسئولان و نهادهای مرتبط باید توجه بیشتری به آگاهی‌بخشی مستمر، به‌ویژه برای نسل نوجوان و جوان، داشته باشند تا زمینه سوءاستفاده دشمنان کاهش یابد و جامعه با شناخت و آمادگی بیشتری در برابر چالش‌ها و فتنه‌ها عمل کند.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *