خانه / تاپ خبر / نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی: رسانه‌ها نگذارند جوانان به ابزار جنگ شناختی دشمن تبدیل شوند

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی: رسانه‌ها نگذارند جوانان به ابزار جنگ شناختی دشمن تبدیل شوند

حجت الاسلام و المسلمین عبادی با اشاره به اینکه امروز جنگ دشمن تنها در عرصه نظامی نیست، بلکه با هدف قرار دادن فرهنگ، هویت و باورهای جامعه دنبال می‌شود، فرمودند: رسانه‌ها باید با آگاهی‌بخشی به‌ویژه برای نسل جوان، اجازه ندهند جوانان ناآگاهانه به ابزار دشمن تبدیل شوند؛ چراکه مسئله عفاف و حجاب نیز امروز از یک موضوع معمولی فراتر رفته و در چارچوب تهاجم فرهنگی دشمن باید مورد توجه قرار گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین سیدعلیرضا عبادی صبح امروز در دیدار با اصحاب رسانه استان، با اشاره به نقش مهم رسانه‌ها در شرایط جنگ ترکیبی و شناختی، اظهار کردند: جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری به خبررسانی صحیح و آگاهی‌بخش نیاز دارد، چراکه بسیاری از مسائل پیچیده است و همه مردم فرصت و امکان تحلیل دقیق تحولات را ندارند.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، از تلاش اصحاب رسانه در عرصه آگاهی‌بخشی قدردانی کردند و فرمودند: شما در یک صحنه بزرگ آزمایش که سرنوشت بشر در گروی آن است، از تلاش، دقت، تبیین و ابلاغ کوتاهی نمی‌کنید و این امانتی است که خداوند و انسان بر دوش شما گذاشته‌اند.

ایشان افزودند: امروز در یک جنگ تمام‌عیار میان حق و باطل و اسلام و کفر قرار داریم و سرنوشت انسان‌ها در یکی از این دو جبهه رقم خواهد خورد و ان‌شاءالله با مجاهدت مجاهدان در همه عرصه‌ها، به‌ویژه در عرصه خبررسانی، حق پیروز خواهد شد.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی با اشاره به شرایط مردم مظلوم فلسطین، غزه و لبنان، ادامه دادند: امیدواریم پیروزی نصیب همه مظلومان عالم، به‌ویژه فلسطین مظلوم، غزه مظلوم، لبنان مظلوم، اسلام مظلوم و انسان مظلوم در برابر گرگ‌های بین‌المللی شود.

ایشان با بیان اینکه امروز حدود هشت میلیارد انسان در جهان نیازمند آگاهی و روشنگری هستند، فرمودند: بسیاری از مردم جهان زیر بار سنگین استعمار خمیده شده‌اند و رسانه‌ها می‌توانند در آگاهی‌بخشی و بیداری ملت‌ها نقش مؤثری ایفا کنند.

جنگ ترکیبی؛ ضرورت هوشیاری و آمادگی جامعه

حجت الاسلام و المسلمین عبادی با اشاره به مفهوم جنگ ترکیبی و شناختی، بیان کردند: جنگ ترکیبی اقتضا می‌کند همه افراد جامعه نسبت به مسائل مختلف آگاه باشند، اما نمی‌توان همه ابعاد و ابزارهای این جنگ را به‌صورت مشخص بیان کرد، چراکه دشمن صراحتاً اعلام کرده است که همه گزینه‌ها روی میز او قرار دارد.

ایشان ادامه دادند: ممکن است اهرم‌هایی وجود داشته باشد که تا دیروز قابل استفاده نبوده، اما از فردا مورد استفاده قرار گیرد و به همین دلیل جامعه باید همواره هوشیار و آماده باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از شناخته‌شده‌ترین ابعاد جنگ، جنگ نظامی است، گفتند: در جنگ نظامی به دلیل اینکه نظام مشخص و قانون‌مند وجود دارد و نیروهای نظامی از آموزش، تجربه و مهارت لازم برخوردارند، عملکرد نیروهای مؤمن و متعهد می‌تواند نتایج بسیار مهمی به همراه داشته باشد.

ایشان افزودند: نیروهای نظامی کار خود را از آموزش‌های پایه آغاز می‌کنند و مرحله به مرحله در دانش، مهارت و تجربه پیشرفت می‌کنند و وقتی این دانش و مهارت با ایمان همراه شود، نتایجی رقم می‌خورد که گاه برای دنیا حیرت‌آور است.

امام جمعه بیرجند با اشاره به تحولات سال‌های اخیر، تصریح کردند: در طول ۴۷ سال گذشته، جمهوری اسلامی ایران با انواع توطئه‌ها، کودتاها، دخالت‌های نظامی، فتنه‌ها، تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی مواجه بوده است و اگر همین فشارها بر هر کشور دیگری وارد می‌شد، ممکن بود آن کشور را ساقط کند، اما این فشارها نتوانست جمهوری اسلامی را ساقط کند.

ایشان افزودند: در این شرایط، آنچه در عرصه نظامی موجب نتایج مهم شد، دانش، مهارت و تجربه‌ای بود که با ایمان همراه شد.

جنگ اقتصادی؛ یکی از عرصه‌های فشار دشمن

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی یکی دیگر از عرصه‌های جنگ دشمن را جنگ اقتصادی دانستند و گفتند: جنگ اقتصادی همواره یکی از ابزارهای استعمار بوده است و امروز نیز با آن مواجه هستیم.

الشان با اشاره به سابقه فشارهای اقتصادی و محاصره در تاریخ ایران، افزودند: در گذشته نیز دشمن با استفاده از محاصره اقتصادی و جلوگیری از ورود غله و مایحتاج مردم، فشارهای سنگینی بر جامعه ایران وارد کرد و در یک مقطع تاریخی، میلیون‌ها نفر از مردم ایران در اثر قحطی و پیامدهای محاصره اقتصادی جان خود را از دست دادند.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی خاطرنشان کردند: امروز نیز اگر عوامل داخلی مانند سوءاستفاده، گران‌فروشی، احتکار و برخی رفتارهای اقتصادی نادرست وجود نداشته باشد، دشمن به‌تنهایی نمی‌تواند آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد کند.

ایشان افزودند: در جنگ اقتصادی باید هم فشارهای بیرونی و هم عوامل داخلی مورد توجه قرار گیرد، چراکه آسیب‌های داخلی می‌تواند آثار فشار دشمن را تشدید کند.

فرهنگ و هویت جامعه؛ عرصه تهاجم فرهنگی دشمن

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی جنگ فرهنگی را یکی دیگر از عرصه‌های مهم تقابل دشمن دانستند و اظهار کردند: بخش اصلی مسئله به فرهنگ بازمی‌گردد، چراکه فرهنگ هویت هر انسان و هر جامعه را تشکیل می‌دهد و اگر جامعه از نظر فرهنگی آسیب ببیند، این آسیب بسیار خطرناک خواهد بود.

ایشان ادامه دادند: دشمن در طول سال‌های گذشته در عرصه فرهنگی تلاش‌های فراوانی انجام داده و در این میان، هم عوامل بیرونی و هم برخی سهل‌انگاری‌های داخلی می‌توانند به این روند کمک کنند.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی با اشاره به مسئله عفاف و حجاب، بیان کردند: امروز مسئله عفاف و حجاب دیگر صرفاً یک مسئله معمولی در چارچوب امر به معروف و نهی از منکر نیست؛ چراکه امر به معروف و نهی از منکر از بالاترین فرائض است، اما آنچه امروز با آن مواجه هستیم، صرفاً یک مسئله داخلی نیست و در مواردی از جنس تهاجم فرهنگی دشمن است.

ایشان ادامه دادند: امر به معروف و نهی از منکر در اصل بر پایه محبت و حفظ و صیانت جامعه شکل گرفته است؛ همان‌گونه که یک خانواده برای تربیت صحیح فرزندان خود، از سر دلسوزی و علاقه، به‌صورت مستمر آنان را هدایت می‌کند تا فرزندان سالم، باسواد، متعهد و خدمتگزار تحویل جامعه دهند.

امام جمعه بیرجند تصریح کردند: اما آنچه امروز در برخی عرصه‌ها اتفاق می‌افتد، دشمن تلاش می‌کند از طریق فرهنگ، هویت و باورهای جامعه را مورد هدف قرار دهد.

ایشان با بیان اینکه دشمن خود نیز به اهمیت عرصه فرهنگی اذعان کرده است، گفتند: دشمن تصریح کرده که براندازی جمهوری اسلامی از طریق بمب و ابزار نظامی به‌تنهایی امکان‌پذیر نیست، چراکه عقیده و باور مردم وجود دارد و باید از مسیر فرهنگ وارد شد.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی افزودند: بنابراین امروز مسئله عفاف و حجاب را باید در چارچوب یک مسئله فرهنگی و دفاعی مورد توجه قرار داد و نسبت به اهداف پشت پرده دشمن هوشیار بود.

ایشان با اشاره به دیدگاه برخی کارشناسان درباره موضوع عفاف و حجاب، بیان کردند: در ارزیابی‌هایی که از سوی جمعی از استادان دانشگاه و کارشناسان مطرح شده، بر ابعاد امنیتی این موضوع تأکید شده است و این مسئله نشان می‌دهد که موضوع باید با نگاه دقیق‌تر و عمیق‌تری بررسی شود.

قانون‌گریزی؛ راهکار دشمن برای تضعیف مردم

حجت الاسلام و المسلمین عبادی یکی دیگر از عرصه‌های مهم مورد توجه دشمن را مسئله قانون دانستند و اظهار کردند: دشمن همواره تلاش کرده قانون‌شکنی را در جوامع ترویج کند، در حالی که اساس نظام هستی بر قانون استوار است.

ایشان افزودند: همه موجودات از جماد و نبات گرفته تا حیوان و انسان دارای نظام و قانون هستند و خداوند برای انسان نیز قانون تشریعی قرار داده که برآمده از فطرت و وحی است و بسیاری از کمالات انسانی در سایه قانون به دست می‌آید.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به سابقه تاریخی استعمار در ترویج قانون‌شکنی، گفتند: دشمن از گذشته تلاش کرده با ترویج مواد مخدر، فحشا، شراب و دیگر ناهنجاری‌ها، تعهد و قانون‌پذیری مردم را تضعیف کند.

ایشان ادامه دادند: در گذشته نیز نمونه‌هایی وجود داشته که استعمارگران با شیوه‌های مختلف، مردم را به سمت رفتارهایی سوق می‌دادند که نتیجه آن کاهش تعهد اجتماعی، افزایش قانون‌شکنی و تضعیف اعتماد عمومی بود.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی با اشاره به نمونه‌هایی از رفتار مردم ایران در گذشته، اظهار کردند: مردم ما در دوره‌هایی از تاریخ به امانتداری و پایبندی به قول و عهد شناخته می‌شدند و حتی در بسیاری از معاملات و روابط اجتماعی، قول افراد برای انجام یک تعهد کافی بود.

ایشان فرمودند: دشمن تلاش می‌کرد همین سرمایه‌های اخلاقی و اجتماعی را با ترویج رفتارهای نادرست از بین ببرد، چراکه جامعه‌ای که قانون‌پذیری و تعهد اجتماعی در آن تضعیف شود، در برابر سلطه بیگانگان آسیب‌پذیرتر خواهد شد.

نقش رسانه ها در آگاهی بخشی

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با تأکید بر نقش رسانه‌ها در مقابله با جنگ شناختی و فرهنگی، گفتند: یکی از مهم‌ترین وظایف رسانه‌ها این است که مردم را نسبت به پشت پرده مسائل آگاه کنند تا ناخواسته به ابزار دشمن تبدیل نشوند.

ایشان با اشاره به اهمیت آگاهی نسل نوجوان و جوان، افزودند: رسانه‌ها باید تلاش کنند نوجوانان و جوانان نسبت به واقعیت‌های جامعه، اهداف دشمن و پیامدهای رفتارهای مختلف آگاهی پیدا کنند.

امام جمعه بیرجند خاطرنشان کردند: رسانه‌ها می‌توانند انسان‌های ناآگاه را آگاه کنند تا ابزار دشمن نشوند و این یکی از مسئولیت‌های مهم آنان در شرایط کنونی است.

ایشان ادامه دادند: اگر فردی آگاهانه یا ناآگاهانه در مسیر دشمن قرار گیرد، باید ابعاد این مسئله برای او تبیین شود تا بداند رفتار او چه پیامدهایی می‌تواند برای جامعه داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت آگاهی‌بخشی رسانه‌ها، فرمودند: سهم عظیمی از آگاهی‌سازی جامعه در مسئله قانون‌شکنی و جنگ فرهنگی بر عهده رسانه‌هاست و رسانه‌ها باید تلاش کنند دشمن نتواند از فرزندان این سرزمین به‌عنوان ابزار خود استفاده کند.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی با تأکید بر اینکه آگاهی‌بخشی می‌تواند سرنوشت افراد و جامعه را تغییر دهد، بیان کردند: اگر یک انسان به وسیله شما هدایت شود، ارزش و ثواب بزرگی دارد، چراکه سرنوشت‌های بعدی جامعه با همین مقدمات تعیین می‌شود.

ایشان با اشاره به آیه «وَأَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَی»، اظهار کردند: هر جامعه‌ای به نسبت تلاش و کوشش خود نتیجه خواهد گرفت و آنچه در نهایت برای انسان باقی می‌ماند، حاصل تلاش اوست.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی خطاب به اصحاب رسانه تاکید کردند: برای آگاه‌سازی نوجوانان، جوانان و اقشار مختلف جامعه تلاش کنید و اجازه ندهید دشمن از ناآگاهی مردم برای رسیدن به اهداف خود استفاده کند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *