خانه / تاپ خبر / نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی: پایگاه پرستاری، سنگر عاطفه و انسانیت در برابر نظام مادی جهان است

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی: پایگاه پرستاری، سنگر عاطفه و انسانیت در برابر نظام مادی جهان است

حجت‌الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، با تأکید بر ماهیت اجتماعی انسان، گفت: انسان مدنی‌الطبع آفریده شده و کمال او در گرو زندگی هدفمند اجتماعی است.

وی پایگاه پرستاری را سنگر عاطفه‌ها و نماد انسان‌دوستی در برابر نظام مادی و بی‌رحم جهان دانست.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، حجت‌الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی  صبح امروز (۳ آبان) در دیدار با جمعی از پرستاران اظهار داشت:
انسان مدنی‌الطبع آفریده شده است و بر همین اساس، دو نوع زندگی دارد؛ زندگی فردی و زندگی اجتماعی. اگر در زندگی فردی همه شرایط سلامت رعایت شود، جامعه‌ای سالم و دارای حیات طیبه اجتماعی شکل می‌گیرد که در آن انواع خیرات و کمالات ظهور پیدا می‌کند.

وی افزود: انسان می‌تواند به صورت فردی زندگی کند و حتی در دل جنگل صد سال عمر کند، اما ذره‌ای کمال کسب نخواهد کرد؛ زیرا کمال در ابعاد مختلف تنها در سایه زندگی هدفمند اجتماعی حاصل می‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی با ذکر مثالی از گلبول‌های خون و سلول‌های بدن گفت: این سلول‌ها هرچند حیات فردی دارند، اما حیات آنها در پای حیات جمعی معنا پیدا می‌کند؛ چراکه بقای آنها به هدفمندی کل پیکر وابسته است.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی در ادامه با اشاره به شعر معروف سعدی علیه‌الرحمه «بنی‌آدم اعضای یکدیگرند»،افزود: سعدی با الهام از حدیثی نبوی این مطلب را به نظم درآورده است، اما در بیان خود میان بالقوه و بالفعل تفکیکی قائل نشده است؛ زیرا بالفعل، انسان‌ها اعضای یکدیگر نیستند بلکه بالقوه چنین استعدادی دارند. در حدیث آمده است:«مؤمنان در محبت و دلسوزی نسبت به هم مانند اعضای یک پیکرند که اگر عضوی درد بگیرد، سایر اعضا نیز آرام نمی‌گیرند.»

امام جمعه بیرجند تصریح کرد:مؤمن، انسانی است که انسانیت را به فعلیت رسانده است؛ در غیر این صورت، انسانِ بی‌ایمان می‌تواند بدترین دشمن انسان باشد؛ همان‌گونه که امروز در جهان، رفتارهایی مشاهده می‌شود که آبروی انسانیت را برده است.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی افزود:خداوند ابزار تحقق زندگی اجتماعی را در فطرت انسان قرار داده است؛ ابزارهایی چون عاطفه، محبت و رحم. همان‌گونه که انسان اعضای جسمانی دارد، اعضای معنوی نیز دارد. در دعا آمده است:«قَوِّ عَلى خِدمَتِكَ جَوارِحي» و «وَاشدُد عَلَى العَزيمَةِ جَوانِحي»؛ جوارح اعضای جسمانی و جوانح اعضای معنوی‌اند.

وی با تأکید بر اینکه انسان با عاطفه و محبت آفریده شده است، گفت:انسان از کمک به دیگران لذت می‌برد، زیرا این حس در فطرت او قرار دارد. اما تفکرهای مادی و به‌ویژه لیبرال‌دموکراسی، جای محبت و عاطفه را از میان برده‌اند و این از خطرناک‌ترین آسیب‌های بشر امروز است.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی در ادامه سخنان خود با اشاره به وضعیت غزه اظهار داشت:همه بیماری‌ها را نباید به گردن میکروب و ویروس انداخت؛ بیماری‌های اخلاقی و انسانی خطرناک‌ترند. امروز بشر در بیماری بی‌عاطفگی و ظلم غوطه‌ور است؛ آنچه بر سر مردم غزه می‌آید، مصداق همین بیماری بزرگ است.

وی با تجلیل از پایگاه پرستاری در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، این نهاد را سنگر عاطفه‌ها و افتخار انسان‌دوستی دانست و افزود: در دوران کرونا شاهد بودیم که پرستاران بسیاری جان خود را در راه خدمت فدا کردند؛ این بالاترین افتخار است. پایگاه پرستاری، پایگاه مقابله با بی‌رحمی نظام مادی جهانی است.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی با اشاره به بیداری جهانی اسلامی و عدالت‌طلبی برخاسته از انقلاب اسلامی ایران گفت:امروز دنیا به دو قطب تقسیم شده است؛ قطب عدالت‌طلبی و خدمت در برابر قطب ظلم و ویرانگری.

وی به نقل از دیدار تاریخی یک خبرنگار اتریشی با آیت‌الله حائری شیرازی در دهه هفتاد یادآور شد:خبرنگار از ایشان درباره بازگشت برخی انقلابی‌ها پرسید و آیت‌الله حائری پاسخ داد:«سخن از ایران نیست، سخن از جهان و انسان است.ایشان پیش‌بینی کرده بودند که جهان آینده به دو گروه تقسیم خواهد شد:یک گروه ظالمان و غارتگران به سرکردگی غرب، و گروه دیگر اهل ایمان، عدالت و محبت به رهبری انقلاب اسلامی؛ پیش‌بینی‌ای که امروز تحقق یافته است.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی در پایان گفت:پایگاه پرستاری، پایگاه حفظ عاطفه‌ها و انسانیت است؛ همان‌گونه که اعضای بدن در هماهنگی تکوینی کار می‌کنند، صفات فطری و جوانح انسانی نیز جامعه‌ای انسانی و الهی می‌سازند.

وی تأکید کرد:امروز بشر درگیر جنگ ترکیبی و جنگ شناختی است، اما این گرد و غبارها فرو خواهد نشست و انسان حقیقی با قامت راست از میان امپراتوری تبلیغات برخاسته و تمدن الهی و انسانی را به همت انسان‌های صادق و مؤمن محقق خواهد ساخت

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *