خانه / تاپ خبر / نماینده مقام معظم رهبری در خراسان جنوبی: هنرمند واقعی به دنبال نجات و تکامل انسان است

نماینده مقام معظم رهبری در خراسان جنوبی: هنرمند واقعی به دنبال نجات و تکامل انسان است

حجت الاسلام و المسلمین حاج آقای عبادی با تاکید بر اینکه هنر در انعکاس بسیاری از موضوعات نقش ماندگاری دارد، گفت: هنرمند واقعی به دنبال نجات و تکامل انسان است.

 

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی امروز پنجشنبه (۰۶ بهمن) در دیدار جمعی از هنرمندان مجمع طراحان گرافیک خراسان جنوبی (رواق) گفت: هنر به فعلیت رساندن استعدادهاست که در ۲ بخش صورت می‌گیرد، یکی آنچه ما مثل خطاطی، شعر، گرافیک و نقاشی به آن هنر می‌گوییم یعنی در قالب‌های جاذب ترکیبی ایجاد می‌کند و در واقع یک استعداد را به منصه عمل می‌رساند.

 

وی افزود: بنابراین یک مصداق، هنری است که انجام می‌شود و مصداق بعدی تاثیر آن است یعنی انسان‌ها با داشتن زمینه‌های مختلف، استعداد گذر از وضع فعلی به وضع دیگری که بگوییم وضع مطلوب را دارند لذا وقتی یک شعر، نقش، کاریکاتور یا فیلم را می‌بیند از جایگاه موجود به جایگاه دیگر تبدیل شده و فکر، حال و رفتارش عوض می‌شود.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار داشت: هنر نقش موثر بلکه گفته می‌شود نقش ماندگار دارد و همین نمونه‌ای که آوردید حساسیت روی دشمن و شناخت دشمن به عنوان دشمن مساله بسیار مهمی است چون دوست و دشمن، دوستی و دشمنی مسائلی است که با بود یا نابودی ما سر و کار دارد.

 

وی گفت: اگر دشمن را نشناسیم معنایش این است که نابودی خود را امضا کردیم و چقدر زیبا مساله را در این گرافیک به صورت ماندگار در ذهن می‌رساند که دشمن نمی‌خواهد ما این طور باشیم بنابراین شما موضع می‌گیرید و تغییر حاصل شد که ماندگار و ارزشمند است.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین عبادی ادامه داد: هنرمند بیش از هر چیزی که باید بگوییم سرآمد هنرهاست غیر از اثرگذاری روی گرافیک، شعر، کاریکاتور، فیلم و سایر هنرها که در دیگران منعکس شود و اثر بگذارد باید روی خودش تاثیر بگذارد زیرا مهمترین مساله انسان است و هنر اصلی که باید در جهت خودسازی انجام دهد.

 

وی گفت: تولید آثار مختلف از جمله شعر، گرافیک و نقاشی خوب است اما بالاتر از همه اینها اینکه هنرمند روی خودش نقشی پیاده کند و انسان‌های کامل از جمله شیخ رجبعلی خیاط هنرمند واقعی هستند؛ این هنر است و اگر چارچوب آن را مشخص کنیم، می‌توانیم هنر و بی‌هنری را با هم مقایسه کنیم.

وی افزود: انواع سرودها و مرثیه‌ها طی سال‌های ۵۷ تا ۶۷ واقعا هنر بود و یکی از آنها درباره شهیدان رجایی و باهنر اجرا شد که تنها لفظ نیست لذا گاهی فرد صنعت هنری را انجام می‌دهد و با انجامش واقعیتی را منعکس کرده که آن واقعیت در دل‌ها می‌رود که دوست و دشمن داریم و این دشمن است که نمی‌خواهد ما خوب باشیم.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین عبادی گفت: هالیوود به ظاهر بالاترین هنر را دارد چون ملاحظه می‌کنید آسمان را با ریسمان پیوند می‌دهند اما با بالاترین هنر نهایت بی‌هنری است به جهت اینکه واقعیات را تحریف می‌کند؛ از نظر صنعتی هنر است اما از نظر واقعیت هنر نیست چون آنچه انسان‌ها را به گمراهی وادارد، بی‌عدالتی و ظلم به مظلومان انجام دهد، بعد درباره آن تبلیغات شود، هنر نیست و عین بی‌هنری است.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی افزود: گنج هنر نزد امام علی (ع) است که می‌خواهد انسان عادل، کامل و عارف شود و هدف نهایی این است که استعدادهایش به فعلیت برسد و مَثَل خدا شود لذا انسان را به صورت عقرب، گرگ و درنده درآوردن که هنر نیست و تغییر حاصل می‌شود اما تغییر قهقرایی است.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین عبادی تصریح کرد: بنابراین شما که اهل هنر هستید ۲ افتخار دارید یکی از جهت صنعت گرافیک، شعر، نقاشی، خطاطی و هنرهای مختلف اما این مقدمه است و در وهله بعد شما می‌خواهید مظلوم و انسان را نجات دهید و ظالم را از صحنه خارج کنید که هنر اصلی این است، ارزش کار شما خیلی بالاست و به کم هم قانع نباشید ممکن است مورد بی‌مهری و بی‌توجهی هم قرار گیرید که به دل نگیرید و مساله اصلی این است که وجدان انسانی شما از خودتان راضی باشد و به توفیق الهی قدمی برای احقاق حق و ابطال باطل بردارید که به خودسازی شما ربط دارد.

امام جمعه بیرجند افزود: منتظر تشویق دیگران نباشید و این فعالیت‌ها مثل سایر امور مساله ارزشی است و تنها کسی که می‌پذیرد، خداوند متعال است.

 

وی با اشاره به اینکه دشمن همواره با دروغ و حیله کارش را پیش می‌برد گفت: در اتفاقات اخیر کشور طی ۱۲ روز بیش از ۱۷ هزار دروغ را در قالب هنر القا کردند و در این آشفته بازار در زیارتگاه شاهچراغ زن و بچه و بزرگ را به شهادت رساندند یا در خیابان شاهد آتش زدن انسان و قرآن بودیم که همه اینها بی‌هنری است.

پایان پیام/

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *