حجت الاسلام والمسلمین عبادی با اشاره به اینکه در دین اسلام علم فریضه است و معجزه پیامبر اسلام(صلوات الله علیه) علم است، گفت: در اروپا وقتی دین داشت دانش را می سوزاند و وقتی علم دارد جهان را می سوزاند، باید برای دانشجویان و اساتید بزرگ طرح و برنامه ای داشته باشیم تا به اسلام ناب برگردند که علم مدار اصلی و جهت دهنده علم دین است.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند،حجت الاسلام والمسلمین آقای حاج سید علیرضا عبادی امروز در دیدار با آقای طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، ضمن برزگداشت روز مهندسی و مقام خوجه نصیرالدین طوسی گفت: دانشگاه خیلی جای مهمی است که سرنوشت جامعه از نظر علم و از نظر ایمان و تربیت در دست آن است.
امام جمعه بیرجند، اظهار داشت: علم از دو جهت برای انسان خیلی مهم است، از نظر فطری، خداوند حس کنجکاوی در وجود انسان قرار داده است، چه در زندگی او دخالت داشته باشد یا خیر، این کنجکاوی یک امر فطری است و در آن حکمتی است.
وی ادامه داد: بعد دیگر اهمیت علم این است که انسان طوری آفریده شده که همه نیاز های خود را بر اساس علم باید رفع کند، حتی حرف زدن روزمره، فارسی، عربی یا لاتین را یاد گرفته، اگر دامن مادری برای یادگیری زبان نبود، حرف زدن را هم بلد نبود، علم همه امور از ریز و درشت را فرامیگیرد و هرچه که خارج از چهارچوبه علم باشد، بن بست است.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، ابراز داشت: اما این علوم نصف امور بشر است، درست است که بدون علم نمی شود کاری انجام داد اما با علم نیز وقتی می شود انجام داد که احساس مسئولیت باشد، همه علوم عالم اگر در قلب فردی باشد که احساس مسئولیت نکند، نه تنها فایده ندارد بلکه خطرناک نیز می باشد، چون میداند و تعهدی ندارد ممکن است از علم حداکثر سوء استفاده کند، که جهل از این علم بهتر است.
حجت الاسلام والمسلمین آقای عبادی با اشاره به حدیث”العلم و الدین توأمان اذا افترقا احترقا؛ علم ودین با هم هستند و اگر از هم جدا شوند آتشی بپا می شود.”گفت: باید حتما دین و دانش با هم ترکیب شوند تا مشکل جامعه بشر را حل کند در غیر این صورت هریک به تنهایی کار به جایی نمی برد، علم بدون دین جهان را به آتش می کشد و دین بدون علم نیز باعث خرافات می شود، امروز دانشگاهیان عزیز از تجربه هایی که وجود دارد نتیجه قاطع بگیرند.
وی افزود: جهان وقتی ضرر کرد که دنیا را در جنگ های جهانی سوختند و در چنین شرایطی جهانخواران برای دنیا مهندسی کردند که نتیجه اش این است که سرنوشتشان دست اروپای وحشی است، اروپا زمانی که حرف از دین می زد طوری بود که دانشمندان را می سوزاند و هنگامی که حرف از علم می زند جهان را می سوزاند.
نماینده مقام معظم رهبری در خراسان جنوبی، ابراز کرد: قرون وسطایی که حرف از وحشی گری میزند در اروپا است نه در جای دیگر، در دین اسلام علم فریضه است و دیدن چهره عالم ودانشمند عبادت است، معجزه پیامبر اسلام(صلوات الله علیه) علم است اما در اروپا وقتی دین داشت دانش را می سوزاند و وقتی علم دارد جهان را می سوزاند، امروز نیز باید به اسلام ناب برگردیم و برای دانشجویان و اساتید بزرگ طرح و برنامه ای داشته باشیم تا به اسلام ناب برگردند که علم مدار اصلی و جهت دهنده علم دین است.
وی ادامه داد: در این جهت باید قدم های موثر برداشته شود که از خانواده ها و دامن مادران شروع و آموزش وپروش و دانشگاه به ترتیب این عقب ماندگی ۵۰ ساله را با یک مسیر نتیجه مند شروع کنیم، شرایط جهان نیز مساعد شده است، یعنی از آن جهان دوقطبی یک قطب به بن بست رسید و زمین گیر شدو قطب دیگر در حال جان کندن است و انسان هایی که کنجکاو هستند و بعد از یأس و نامیدی از مکتب های پوشالی به دنبال مکتب درست هستندکه پاسخگو باشند.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی، گفت: حوزه و دانشگاه با هم باید پاسخگوی دنیا باشند، در تجربه های مختلف و تهاجماتی که به سوی ما شد همه با شکست مواجه شد و امروز فقط جنگ با بقایای تهاجم های فرهنگی مانده است که با توجه به این شرایطی که خدا به کشور عطا کرده و مردمی که هموراه پشت کشورشان هستند و ملت هایی که عدالت طلب شده اند.
وی افزود: جایگاه دانشگاه جایگاه بسیار مهمی است، تجربیات بیش از چهل سال از جهت علم و آزمون ها کشور ایران را امروز به یک ملت آبدیده تبدیل کرده در حالی که موانع جمعی نیز آثار سوء داشته که باید چاره ای اندیشید اما امروز دانشمند نیز باید داخل جامعه باشد و مشکل جامعه به وسیله همین دانشمندان حل شود و تئوری تنها نقشی ندارد و عمل می خواهد.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی در پایان، اظهار داشت: دانش را دانستند کافی نیست و مهارت می خواهد و امروز نیز توجه به مهارت زیاد شده است، رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها فرموده اند که دولت باید مشکلاتش را با ورود به دانشگاه حل کردو دانشگاه نیز باید مشکلات جامعه را با پژوهش و کار علمی حل کند.