حجت الاسلام والمسلمین آقای عبادی با اشاره به اینکه شما که زیارت عاشورا را می خوانید در روز عاشورا نبودید اما امروز که هستید جزو جمعیت امام حسین (علیه السلام) می شوید، گفت: حادثه عاشورا و کربلا یک رویداد تاریخی نیست بلکه یک جریان و الگو است.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج سید علیرضا عبادی در مراسم عزاداری روز پنجم محرم در ستاد فرماندهی مرزبانی خراسان جنوبی ، ضمن گرامیداشت ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام)، گفت: قانون عدل بر همه هستی حاکم است و در هر مسئله و امری وصول به نتیجه باید مبتنی بر این قانون باشد.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، اظهار داشت: عدل یعنی هر چیز در جای خود و به اندازه خودش قرار داشته باشد، این قانونی است که بر همه هستی حاکم است و همه امور تحت آن است.
وی افزود: ظلم هم یعنی یک چیز از اندازه و جای خود خارج، جا به جا یا کم و زیاد شود و آن هرگز به نتیجه نمی رسد، هر چیزی قانونی دارد و باید طبق قانون آن عمل شود، عدل و ظلم شامل همه امور می شود.
حجت الاسلام ولمسلمین آقای عبادی، بیان کرد: حیوانات و بقیه موجودات از خود قدرت اختیار و انتخاب ندارند و زندگیشان بر اساس غریزه و قانون رعایت می شود اما موجودی به نام انسان مجبور نیست قانون را رعایت کند، البته این برای انسان یک امتیاز است که به او داده شده است، امتیاز به این معنی که اگر انسان با اختیار و انتخاب خود قانون عدل را رعایت کند از فرشته بالاتر می رود اما اگر قانون را رعایت نکند از حیوان پست تر است چون حیوان تابع قانون است و این رها است.
وی ادامه داد: پیغمبران بر اساس قانون عدل آمدند و اوصیای پیغمبران هم آمدند که بشر راه عدل را حفظ کند و این برای بشر مایه خیر و به سود مردم است، سرپیچی از قانون عدل به ضرر خود مردم است و به ضرر خدا و پیغمبران الهی نیست چون خدا غنی به ذات است، کار پیغمبران و ائمه این است که مردم را هدایت نظارت و راهنمایی کنند و پیشوای عدل باشند.
امام جمعه بیرجند، ابراز کرد: اگر حواسمان را جمع گرفتیم و عادلانه زندگی کردیم خیر دنیا و آخرت را می بریم اما اگر به ظلم عمل کردیم زندگی، دنیا و آخرت خود و دیگران را فاسد کردیم.
وی افزود: در مقابل پیغمبران دو دسته هستند که خیلی به ضرر بشر هستند که ما باید حواسمان جمع باشد که این ها دشمن هستند، یک گروه انسان های ظالم مانند فرعون و یزید و رضاخان و … این ها اکثریت نیستند اما بر مردم مسلط می شوند یک گروه هم انسان های بی شخصیت و منظلم؛ یعنی کسانی که ظلم پذیر هستند، انسان های منظلم، پست و بی شخصیت کم نیستند، به تطمیع و تهدید و … فوری رام می شوند و برای ظالم مالِ سواری خوبی هستند و ظلم پذیرند، آن ها دور یک ظالم جمع می شوند و کمکش می کنند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان جنوبی، بیان داشت: یزید یک نفر است اما انسان های ستم پذیر که یک نفر نیستند و دور او را گرفته اند، باید توجه باشد که ظلم ظالم را نپذیریم، بر اساس کلام امیرالمومنین اگر کسی راضی به ظلم ظالمان شود خودش هم مانند آن ها ظالم است.
وی ادامه داد: ممکن است از این زمان تا زمان امام حسین(علیه السلام) قرن ها فاصله باشد و افرادی ب با خلق و خوی یزید بن معاویه وجود داشته باشند و هیچ وقت هم در جنگی شرکت نکرده باشند اما ته دلشان ظالم را دوست دارند مانند این شخص مانند خود یزید است که امام حسین(علیه السلام) را در صحرای کربلا شهید کرده است، وقتی آن شخص نیت ستمگر را دوست دارد مانند این است که در آن جبهه است و فرقی نمی کند بر عکس آن هم برقرار است، کسی که امام عدل را دوست دارد و تولی، تبری و عشق به عدالت دارد مانند این است که او همراه امام حسین(علیه السلام) بوده است.
وی در ادامه، خاطر نشان کرد: شما که زیارت عاشورا را می خوانید در روز عاشورا نبودید اما امروز که هستید جزو جمعیت امام حسین (علیه السلام) می شوید، حادثه عاشورا و کربلا یک رویداد تاریخی نیست بلکه یک جریان و الگو است.
وی افزود: امام حسین(علیه السلام) خامس ال عبا مشمول آیه تطهیر و سایر آیات قرآن یک شخصیتی معمولی نیست، آدم ابوالبشر که جان گرفت اشباحی که دید یکی شبح امام حسین(ع) بود ، حضرت آدم برای امام حسین(ع) گریه کرد، با همه این حرف ها این چنین نیست که این گریه به عنوان یک تاریخ مربوط به ۱۴۰۰ سال قبل باشد مربوط به همین امروز است چون جریان ظلم که تاریخ ندارد، آدم ها و نسل ها عوض شده اند اما ظالم ظالم، مظلوم مظلوم و منظلم منظلم است.
نماینده مقام معظم رهبری، اظهار داشت: همین الان بر کودکان شیرخوار یمن، فلسطین و افغانستان چه می گذرد؟ داعش که حرکت می کرد زن، مرد، کودک و نوجوان را می کشت، این اتفاقات مربوط به سال ۶۱ هجری است یا مربوط به الان ما است؟
وی ادامه داد: تنها خیام امام حسین(ع) به آتش کشیده نشد، شما می بینید که هر روز بر سر خانه و کاشانه مردم چه می آورند و آن ها را آواره می کنند، آب را تنها بر روی امام حسین(ع) نبستند، جریان ظلم هم اکنون هم آب را بر روی عده ای از مردم مظلوم بسته است به طوریکه هر دقیقه یازده نفر از گرسنگی و تشنگی می میرند این ها مربوط به سال ۶۱ هجری نیست و مربوط به زمان خود ما است پس گریه ما گریه امروز است و آن کسی که نگرید و متأثر خیلی بی درد است و انسان نیست.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی، بیان کرد: حادثه کربلا فقط به سال ۶۱ هجری مربوط نمی شود و چون جریان است آن روز هم بوده و روز به روز هم توسعه پیدا کرده است چون جریان ظلم حاکم شده است و تا حضرت مهدی(عج) فرزند امام حسین(علیه السلام) نیاید این جریان ادامه دارد، حضرت مهدی (عج) هم برای هدف انبیاء و امام حسین(ع) برای اجرای عدالت می آید اما آزمایش بزرگی است.
وی افزود: کربلا، عاشورا و محرم سمبل است و معنی آن این است که در جامعه ای که فرزندان پیغمبر امنیت نداشته باشند هیچ جا امنیت نیست، در جاهایی هم که به نظر می رسد امنیت وجود دارد، همواره تولید امنیت با حضور راست قامتانی که شب را نمی خوابند و بیدارند و با قدرتی که دارند ظالم جرات نمی کند بیاید نه اینکه نیاید، انگیزه ظلم وجود دارد منتها جرأت آن وجود ندارد.
امام جمعه بیرجند، ابراز کرد: پیغمبران آمده اند که مردم را دعوت کنند که به صورت یک سیستم عادلانه ظلم ورافتد و انسان احساس امنیت کند اما اگر لحظه ای غفلت صورت گیرد و چشم بسته باشد امنیت از بین می رود.
وی ادامه داد: دعوت پیغمبران برای این است که انسان انسان شود و از فرشته بالاتر برود و اصولا تمامش بر اساس عقل، دین، وجدان و فطرت امنیت شود، همان تعبیری که قرآن دارد و انسان ها را نسبت به همدیگر برادر می کند، پیغمبران از انسان ها نسبت به هم دیگر برادر می سازند، البته در مواردی از برادر هم هم بالاتر می رود مانند مقام ایثار که در تفکر دینی فرد از خود می گذرد که به دیگری خدمت کند این مکتب انبیاء است.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، بیان داشت: در آن طرف اروپایی ها با مکتب کثیف لیبرالشسان به تعبیر خودشان می گویند انسان گرگ انسان است و این حرف خودشان است، او از انسان گرگ برای انسان می سازد اما مکتب انبیاء و ائمه هدی از انسان حداقل برادر می سازد اما بالاتر از آن ایثار و گذشت است برای اینکه دیگران راحت باشند ، او خودش را فدا می کند که دیگری سالم بماند.
وی افزود: خدا به شماها خیر دهد، پدر مادر و اجدادتان چه نیت های پاکی داشتند که شما در این شغل هستید که به ظاهر شغل است اما در واقع این شغل نیست بلکه عشق است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان جنوبی، گفت: خوشبختانه در این دنیای پر از گرگ صفت باید به دست و بازوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی باید بوسه زد که امنیتی که برقرار می شود تنها گوشه ای از کارهای آنان است، در طول این ۴۰ سال هر جا مشکلی برای جامعه ما از قبیل حوادث طبیعی و مسائل بهداشت و درمان و مسائل دیگر پیش آمده است نیروهای مسلح جمهوری اسلامی پیش قدم هستند و در جهت خدمات رسانی چه توفیق بزرگی است، خیلی قدر خود را بدانید و برای پدر و مادر خود دعا کنید.
وی ادامه داد: در کار شما ظرف چند دقیقه می شود گزارش داد اما این ملاک نیست بلکه آنچه که در نزد پروردگار از کوچک ترین عمل و ایثار و محبت و گذشت دارای مقام و ارزش است و قابل بیان و گزارش دادن نیست، آنچه در نزد خدا است بی نهایت است و شما مصداق دعای واستخدمنی فی مرضاتک هستید، خدا شما را در آنچه رضای او است به کار گرفته است، شما حافظ ناموس، فرهنگ، ارزشها و خون شهدا هستید خیلی قدر خودتان را بدانید.
امام جمعه بیرجند، بیان کرد: ما ضمن اینکه به شما رشک می ورزیم دعا می کنیم خدا شما راحفظ کند، توفیق شما توفیق عظیمی است و در دنیا قدر و منزلت آن مشخص نمی شود اما در نزد پروردگار این مکتب انبیاء است.
وی افزود: در کشورهای اروپایی و آمریکا از نیروهای مسلح علیه مردم استفاده می کنند به گونه ای که آن ها در خیابان به سمت مردم تیر مستقیم شلیک می کنند و سالی چند صد نفر را در خیابان می کشند و تا جایی که مردم حرفی برای گفتن داشته باشند آن ها را از بین می برند.
نماینده مقام معظم رهبری در پایان، ابراز کرد: ما فاصله تاریخی زیادی تا کربلا داریم اما در مسائل معنوی و مکتبی فاصله وجود ندارد، هر کس در هر زمانی که باشد با کسی محشور می شود که او را دوست دارد، افرادی که به امام حسین (علیه السلام) عشق دارند با او محشور می شوند.