خانه / تاپ خبر / نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی: زمینه برای امر به معروف و نهی از منکر فراهم نشده است/ جایگاه نظام جمهوری اسلامی ایران در منطقه حمایت از مظلوم و برخورد با ظالم است که خود مصداق امر به معروف و نهی از منکر است

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی: زمینه برای امر به معروف و نهی از منکر فراهم نشده است/ جایگاه نظام جمهوری اسلامی ایران در منطقه حمایت از مظلوم و برخورد با ظالم است که خود مصداق امر به معروف و نهی از منکر است

حجت الاسلام و المسلمین آقای عبادی با اشاره به اینکه به آینده خیلی امیدواریم و دهه های سختی را پشت سر گذاشته ایم، گفت: جریان های تلخ در سطح بین المللی و جهانی زمینه را برای تبیین حق و عدل فراهم کرده است.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج سید علیرضا عبادی در دیدار آقای دکتر هاشمی قائم مقام رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور و اعضای شورای معاونین ستاد در بیرجند ضمن عرض تسلیت ایام شهادت حضرت امام محمدباقر(علیه السلام) و تسلیت ایام حجاج بیت الله توسط آل سعود، گفت: خیلی جای گلایه هست که اوجب واجبات دین(امر به معروف و نهی از منکر) که هم در نقل و عقل و هم در صحنه میدان مطلب روشنی است بعد از چهل و چند سال هنوز باید نیروی خودش را از جای دیگر وام بگیرد و اعتبار نداشته نباشد، یا با خواهش و تمنا باشد و اقدامات هم همواره مواجهه با معلول باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: امیدواریم در دولت آینده این واجب پر اهمیت احیاء شود، اما از دولت های گذشته خیلی گلایه داریم، فلسفه اصلی انقلاب اسلامی امر به معروف و نهی از منکر است که ادامه دهنده قیام امام حسین(علیه السلام) است و جایگاه نظام مقدس جمهوری اسلامی در سطح بین الملل مبارزه با ظلم و حمایت از مظلوم است که خود امر به معروف و نهی از منکر می باشد.

حجت الاسلام والمسلمین آقای عبادی بیان کرد: دولت اسلامی بعد از ۴۰ سال که آمر به معروف و ناهی از منکر را در کف خیابان با چاقو می زنند با هر زحمتی برای حمایت از این افراد، قانونی وضع می شود اما دولت حاضر نیست این قانون را ابلاغ کند؛ این در حالی است که در صحنه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به صورت خاموش امر به منکر و نهی از معروف خیلی فعال کار می کند.

وی افزود: کاری می کنند با اختلاس های فراوان بسیاری از کارخانه جات را ورشکست می کنند، تا جایی که برخی ها از زباله دان ها روزی خود را جمع می کنند، برخی افراد گران فروش و برخی ربا خور شدند، این هم که گفته می شود تذکر لسانی به این دلیل است که آنقدر شرایط علّی پیش آمده که با کسی نمی توان صحبت کرد، به صورتی که تا به کسی گفته می شود چرا اینگونه رفتار میکنی می گوید اول فلان چیز درست شود بعد بیا با من صحبت کن.

امام جمعه بیرجند در ادامه گفت: البته ما به آینده خیلی امیدواریم اما دهه های سختی را پشت سر گذاشته ایم، جریانات تلخ در سطح بین اللملی و جهانی زمینه را برای تبیین حق و عدل فراهم کرده است و انتخابات ۱۴۰۰ نیز گویای همین موضوع است، اما بعد از چهل و اندی سال تازه فهمیدیم که تشکیلات داخلی را باید چه کار کرد.

وی ادامه داد: بعضی وقت ها گفته می شود که ستاد امر به معروف نیرویی بگیرد و دبیری ستاد به آن سپرده شود اما آن نیروی که به صورت مامور می آید هر که باشد در شرایط مختلف در گرو دیگران است و هر لحظه باید به فردی پاسخگو باشد و نمی تواند کار کند، و دیگران نیز برای حرف او تره خرد نمی کنند.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی بیان کرد: اینجا اگر چنانچه از نیروی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که یکی از مسئولیت های اصلی آن همین امر به معروف و نهی از منکر است و از سویی امید آن به بسیجی است که زیر مجموعه آن است، چرا که جایی که ایجاب کند مرد میدان بسیج است، اما از برخی دستگاه هایی که امروز نیز می بینیم همچون گردشگری چه توقعی هست؟ وقتی خود آنها کارشان را درست انجام نمی دهند.

وی افزود: اگر بخواهد یک حیات جدید و مستقلی شکل بگیرد طرح و اعتبار می خواهد، اما یک بخشی به مربوط به قانون شکنی هایی است که قانوندان های قانون شکن این کار را می کنند، حال یک آدم گمنام نامه بنویسید به آن توجهی نمی کنند، از سویی ما در حال حاضر باید خودمان را آماده کنیم که با علت ها مقابله کنیم، چرا که وقتی در بازار لباس اسلامی پیدا نمی شود، حال با معلول برخورد کنیم، فایده ندارد.

نماینده مقام معظم رهبری در خراسان جنوبی ابراز کرد: باید در آینده که شرایط نیز مساعد است علت های مختلف را شناسایی کنیم و با آن مبارزه کنیم، در حالی که می بینیم بعد از ۴۰ سال تازه خبر می دهند جمهوری اسلامی می خواهد در تولید چادر خودکفا شود اما پوشک مبتذل هر چه بخواهیم هست.

وی افزود: از طرفی صرفاً امر و نهی نباید بدون زیر ساخت باشد، آنچه که به عنوان دشمن یا دوست نادان بر نظام اسلامی تحمیل شده است شکستن قبح قانون شکنی است، باید این قبح تفهیم شود، که وقتی کسی قانون شکنی کرد، وقتی اشاره می کنیم او خجالت زده و شرمنده شود، اما وقتی این چنین مقدمه ای فراهم نشود او فکر می کند ستاد آقا بالاسر است در حالی که ستاد خیرخواه آن مسئول، کشور و مردم است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان جنوبی ابراز کرد: هر کشوری ولو اینکه فاسد باشد فضای مجازی را دست دشمن نمی دهد اما امروز فضای مجازی ایران اسلامی دست دشمن است، این جوانان و نوجوانان ما که تحت تاثیر این فضا قرار گرفته، باید برای شنیدن امر به معروف و نهی از منکر آمادگی داشته باشد، اما او نه تنها آمادگی ندارد بلکه دشمن برای او باور کاذبی درست کرده است که اصلا حرف آمران به معروف و ناهیان منکر را از ریشه قبول ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین آقای عبادی یادآور شد: در حالی که باید همه امکانات بسیج شود، سطح اندیشه و فکر، مقدمات و آموزش های افکار مطهری (قدس سره) و به طور کلی زیر ساخت فکری باید درست شود و مطابق به آن عمل کنیم تا افراد بدانند که این امر به معروف و نهی از منکر به کمک او آمده است و خیر خواه او است، لذا آن فردی هم که جرأت نمی کند امر به معروف و نهی از منکر کند بدلیل فراهم نبودن زمینه آن است.

وی افزود: اگر بخواهیم در آینده امر به معروف و نهی از منکر موثری داشته باشیم باید علت ها شناسایی و آموزش های علمی به عنوان تشخیص خیر و شر و آنچه که معروف و منکر است توجیه شود، اغلب برنامه های رسانه ملی برای سرگرمی است و تعداد کمی برنامه خوب دارد، که وقت مردم به این گونه پر می شود، این امر به معروف و نهی از منکر باید از رسانه ملی شود که جامعه را آماده کند برای رشد و کمال، چراکه تمام فلسفه دین رسیدن به رشد و کمال است.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی در ادامه اظهار کرد: با این که بعد از چهل و اندی سال شما از صفر شروع کردید، اما همه این تلخی ها یک نتیجه دارد که آمادگی داده است به جهان، منطقه و ایران، اینکه در کشور های غربی هم ظلم را نمی پذیرند و علیه لیبرال دموکراسی که بدترین ویروس است مقابله می کنند، یعنی همه آماده شنیدن حرف عدل و حق هستند.

وی در ادامه گفت: اینکه قبل از ویروس کرونا و بعد آن مردم در اربعین حسینی جمع می شوند به دلیل همین عدالت طلبی است، لذا فرصت را غنیمت بشمارید و برای این مسائل جزئی که نه کور می کند و نه شفا می دهد وقت نگذارید، امور باید به صورت ریشه ای درست شود و وقتی یک اساس نامه قابل اجرایی چه از زمینه جرأت دادن به مردم و چه مسئولینی که خودشان منشاء گمراهی اند قادر به برخورد باشد، تنظیم شود، آن وقت شدنی است، والا مسائل جزئی که این آقا باشد یا نباشد دردی را دوا نمی کند.

حجت الاسلام والمسلمین آقای عبادی بیان کرد: باید امور معروف را به معنای واقعی تفهیم و امور شرّ را نیز به معنای تمام بدی ها تفهیم کرد، تا زمانی که وقتی فردی منکری انجام می دهد قبل از اینکه به او متذکر شویم خودش خجالت بکشد.

وی درپایان خاطر نشان کرد: از مسئولین محترم نظام توقع داریم که در این اوجب واجبات از مباحث لفظی بیرون آیند و کار علمی و عملی کنند، با تمام مسائل فقهی و کلامی و بحث های روانشناختی و جامعه شناختی طوری حرف زده شود که موثر باشد، سپس امور مساجد، حوزه و سازمان تبلیغات و دانشگاه ها تجهیز شود، و ما به فردا خیلی امیدواریم.

آقای هاشمی گلپایگانی قائم مقام رئیس ستاد احیائ امر به معروف و نهی از منکر کشور در نشست با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و معاونین ستاد در بیرجند، بیان کرد: در بحث ستاد احیائ امر به معروف و نهی از منکر می توانیم دو رویکرد داشته باشیم، هم می توان در ستاد بودجه ای گرفته و افرادی را استخدام کنیم و دوباره یک نهاد کارمندی کنار باقی نهاد ها داشته باشیم.
وی افزود: اما آنچه که نظر رهبر معظم انقلاب بوده است باید از ظرفیت همه جا استفاده کنیم، یعنی یک وزارت خانه مستقل که میخواهد در هر سه قوه احیای امر به معروف و نهی از منکر داشته باشد و نمی خواهد مستقیم امر به معروف یا نهی از منکر کند.

آقای هاشمی گلپایگانی در ادامه افزود: کار اجرایی ستاد یعنی احیا کردن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه و دیگران را به حرکت واداشتن است، یعنی اینکه اگر ستاد بخواهد جایی تذکر دهد، تشکل های مردمی را احیا کند و حمایت که بروند و آن تذکر تشکل ها انجام دهند، اما آیا امکان دارد که با ده نفر نیرو یا اصلاً با صد نفر، همه ی کار ها را انجام داد، باید همه کسانی که انگیزه دارند مورد حمایت ستاد قرار گیرند.
وی با اشاره به اینکه در تهران آقای تقوی نامی هست که دانشجوی دکترا نیز است، اما بیشتر از تمام ستادهای امر به معروف و نهی از منکر با همه بودجه اش کار کرده است، گفت: در استان خراسان جنوبی مطالبه گری خیلی زیاد است، خب این افراد که از ما پول نمی خواهند، مردمی اند، دغدغه و درد دین دارند، باید بتوانیم این افراد را ساماندهی کنیم، تا بخواهیم کارمندی بگیرم و بودجه ای برای آن بگذاریم، پس اینکه بحث احیای کردن یعنی ساماندهی، هدایت و حمایت از نیروهای بالقوه مردمی، ستاد باید کار ساختاری انجام دهد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور ادامه داد: طبق قانون آموزش های امر به معروف  و نهی از منکر بسیجیان با ستاد است، یعنی همه ظرفیت های بسیج ضابط قضایی است، تا اینکه بخواهیم از نو یک بسیجی درست کنیم، یکی از اشکالاتی که به ستاد گرفته می شود، این است که شما بی اثر هستید، مردم انتظار دارند که چه اتفاقی می خواهد بیافتد، وقتی کف جامعه را می بینند که وضع پوشش و سگ گردانی اینگونه است، کاری به برگزاری تعداد جلسات ما ندارند.

آقای هاشمی گلپایگانی در ادامه بیان کرد: خواهشی که داریم این است که برنامه بریزید که سال آینده این موقع با همین وضع موجودی که هم اکنون داریم و با همین مقدار بودجه ای که است، به چه نقطه ای خواهیم رسید.

قائم مقام رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی گفت: در پی مسئله تصویب قانون ستاد امر به معروف و نهی از منکر که نامه مفصل سه صفحه ای به رهبر معظم انقلاب اسلامی نوشتند که این راه اندازی ستاد امر به معروف و نهی از منکر دخالت در بقیه مسائل دولتی می شود، رهبر معظم انقلاب اسلامی نامه‌ را ارجاع دادند به مرحوم آقای هاشمی شاهرودی، که ایشان نیز دستور ابلاغ دادند سپس مجدد رهبر معظم انقلاب اسلامی دستور ابلاغ دادند، اما باز هم آقای رئیس جمهور روحانی این کار را نکردند که در نهایت رئیس مجلس این قانون را ابلاغ کرد.
آقای هاشمی گلپایگانی ابراز کرد: رئیس جمهور منتخب صحبت از اجرای گشت ارشاد مسئولین زده اند، ما نیز همین رویکرد را برای کمک به دولت آینده که احیای گشت ارشاد مسئولین و مطالبه گری در گشت ارشاد مسئولین را ساماندهی کنیم.
وی ادامه داد: برنامه ای تنظیم شده است که یک جایگاه سازمانی که بشود نیرویی از بقیه دستگاه های به ستاد انتقال شود، آقای جهانگیری معاون اول رییس جمهور امضاء کرده است، که در صورت نهایی شدن بسیاری از مشکلات منابع انسانی حل خواهد شد، شعبه ویِژه طبق قانون باید انجام شود و آقای اژه ای نیز تأکید کرده اند که این اتفاق برای ستاد صورت گیرد تا جایی که بشود نیز پیگیری می شود، در هفته قبل نیز در مجلس فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر با ۲۲ نماینده تشکیل شده است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور افزود: برای حل مشکل امر به معروف و نهی از منکر باید طرح و ایده داشت.
وی افزود: فضای مجازی شده یک هجمه و باید بسیار به آن توجه کرد، اما نباید باقی جبهه ها را رها کرد، بعد از حضور در ستاد امر به معروف به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی پیشنهاد دادیم که هر استاد در رشته خودش این امر به معروف و نهی از منکر را احیا کند، بسیاری از افرادی هستند که دغدغه در مسائل مثل محیط زیست دارند، باید این افراد در همان مطالبه گری محیط زیست ساماندهی کنند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *