حجت الاسلام و المسلمین آقای عبادی با اشاره به اینکه مسئله مطالعه کتاب بسیار ضروری است، گفت: در معرفی و مطالعه کتاب حتی شرایط سنی و سطح سواد فرد باید رعایت شود تا این مطالعه مفید باشد، خیلی از عناصر ناباب از راه عرضه کتاب نفوذ پیدا می کنند و طبعا متولیان امور کتاب و کتاب داری باید نسبت به این مسئله توجه داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج سید علیرضا عبادی در دیدار با مدیرکل امور نهاد کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، گفت: مسئله کتاب و کتابداری و تمام آنچه که امروزه در قالب های جدید اعم ازکتاب آنلاین در فضای مجازی و رسانه ها در حکم کتاب می باشد و از مسائل مهم جامعه است.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه کتاب و آنچه در ردیف آن است از منابع تغذیه هستند، گفت: سلامت فکری، عقیدتی، روانی و اجتماعی مردم ارتباط زیادی با کتاب، رسانه ها و فضای مجازی و حقیقی دارد و به همین دلیلی مسئولیت پذیری در هر یک از این حوزه ها بسیار سخت و کمرشکن است.
وی افزود: عده ای نسبت به حوزه کتاب تصورات ساده ای دارند، یکی از تصورات ساده در این جهت؛ این است که هر کتاب به یکبار مطالعه کردنش می ارزد؛ این اشتباه است، تغذیه گاهی حالت غذا دارد گاهی حالت دارو دارد، گاهی حالت سم دارد این نمی شود که کسی بگوید انسان هر چه را بخورد به یک بار مزه اش می ارزد همچین چیزی اشتباه است.
حجت الاسلا والمسلمین آقای عبادی در ادامه بیان داشت: انسان باید بداند آنچه که می خواهد بخورد چیست؟ اگر دارو است باید متناسب با بیماری باشد، اگر غذا است باید شرایط سلامت داشته باشد، اگر سم است مطلقا باید از آن پرهیز کند، کتاب هم یک چنین چیزی است، یک جامعه سالم باید کتاب سالم داشته باشد.
وی افزود: کتاب سالم آن کتابی است که نویسنده اش دو شاخصه قطعی در او لحاظ شود؛ یک اینکه در هر موضوع و رشته ای که کتاب می نویسد واقعا در آن متخصص باشد، دوم اینکه از جهت التزام و تعهد نویسنده توجه داشته باشد که بر مخاطب و خوانند کتاب آسیب وارد نکند.
امام جمعه بیرجند ابراز داشت: چنانچه در هر امری غیر متخصص وارد شود آن موضوع را خراب می کند و اگر غیر متعهد هم ورود پیدا کند از همه چیز سلب اعتماد می کند، ممکن است بداند اما به دلایلی آنچه را که می داند جا به جا و تحریف کند.
وی ادامه داد: لذاست که کتابخانه دارها باید کتابهای خود را متناسب کنند، یعنی سطح دانش کتاب با سطح جامعه و سطح هر رشته ای که می خواهد عرضه شود با سطح سلامت جامعه متناسب باشد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان جنوبی با بیان اینکه مسئله مطالعه کتاب بسیار ضروری است، گفت: در معرفی و مطالعه کتاب حتی شرایط سنی و سطح سواد فرد باید رعایت شود تا این مطالعه مفید باشد، خیلی از عناصر ناباب از راه عرضه کتاب نفوذ پیدا می کنند و طبعا متولیان امور کتاب و کتاب داری باید نسبت به این مسئله توجه داشته باشند.
وی ادامه داد: به همان اندازه ای که مسئولین تغذیه بر مسائل بهداشتی نظارت دارند، مسئولین حوزه کتاب نیز باید به مسائل کتابخانه ها نظارت داشته باشند.
نماینده مقام معظم رهبری در خراسان جنوبی بیان داشت: البته اگر شرایط کیفی فراهم باشد کمیت هم خیلی مهم است، اینکه در شبانه روز در هر جامعه ای چه اندازه مطالعه سالم دارند که معمولا آمارهایی که در ایران می دهند، مطلوب نیست.
وی با اشاره به اینکه کتاب و کتابخوانی با خیلی از امور زندگی مردم مرتبط است، اظهارداشت: مسئولین باید برای مردم یک فرصت ایجاد کنند که در آن فرصت قشرهای مختلف بتوانند مطالعه کنند، در این موضوع مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی ربط دارد، آن کسی که شبانه روز در فکر تأمین نیاز روزمره خانواده است او نمی تواند حالت مطاله داشته باشد، آن کسی هم که سرمست پول های غصبی و سرگرم با خورد و بردهای افراطی است او هم نمی تواند مطالعه داشته باشد، نگرانی های زیادی هم که گاهی برای بعضی پیش می آید حالت مطالعه را از آنها سلب می کند که در این باب دیگران هم در هر مسئولیتی که هستند برای جامعه خود مسئول هستند.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی در پایان گفت: مسئولان باید برای جامعه یک فضایی را ایجاد کنند که افراد بتواند مطالعه کند، رسانه ها هم می توانند در این جهت نقش داشته باشند اما به هر حال مسئله کتاب، کتابخانه و کتابداری جزو مقدسات است باید برای این ها خیلی اهمیت قائل شد.